19.05.2022.


Предавање Анице Вучетић "Са друге стране"

Музеј науке и технике, четвртак 19. мај у 18 сати  

Организација: Биљана Јовић

Дизајн: Растко Ћирић

АНИЦА ВУЧЕТИЋ живи у Београду, Србија. Завршила је постдипломске студије ликовне уметности на Универзитету уметности у Београду. Бави се објектима, инсталацијама и мобилима, а од 1999. видео инсталацијама и видео амбијентима. Своје радове је излагала у Европи, Бразилу, Куби, САД, Јапану и Србији.

“Танка линија раздвајања нашег унутрашњег, психичког простора и простора који нас окружује, често нас завара и чини да поверујемо више ономе споља, опипљивом и материјалном.”

У својим видео инсталацијама и амбијентима истражује процес индивидуације и однос спољашњег и унутрашњег простора појединца. Бави се психолошким стањима, садржајима несвесног и сновима.

Она поставља покретне слике у простор као својеврсно позориште, у коме се садржаји са менталног екрана преносе у област стварности. За разлику од филма, могуц́а нарација њених видео амбијента је изграђена на нелинеаран начин, у простору, насумичним кретањем гледаоца између пројектованих слика. Просторно је разложена монтажа слика, оне су постављене симултано и могу се опажати једновремено, а посматрачу је остављена слобода да их повеже у својој перцепцији у одређени наратив.

http://anicavuc.wix.com/anicavucetic

https://vimeo.com/anicavucetic