нов 28 2022 - нов 28 2022

Нови излет – дуети за клавир и саксофон

20.09.2022. - 01.01.1970. ГАЛЕРИЈА "АЛЕКСАНДАР ДЕСПИЋ", МУЗЕЈ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ, СКЕНДЕР-БЕГОВА 51 Нови излет - дуети за клавир и саксофон Музеј науке и технике представља концерт „Нови излет - дуети за клавир и саксофон“. Публика ће у суботу 24. септембра 2022., са почетком у 19h, имати прилику да чује композиције талентоване пијанисткиње Милице Тегелтије, коју ће на саксофону пратити Растко Обрадовић. Улаз је слободан. Милица Тегелтија рођена је у Београду, 1989. године. Завршила је Факултет Mузичке уметности у Београду, одсек за Општу музичку педагогију и наставница је солфеђа у Музичкој школи Станковић. Осам година била је активни члан женског академског хора „Collegium Musicum“ са којим је наступала на преко триста концерата у земљи и иностранству. У једном периоду интересовала се за рок музику и сарађивала у разним пројектима и наступала са бендовима своје генерације. Упоредо са својим основним занимањем бави се компоновањем. Лета 2016. снимила је избор својих композиција које су настале током студија, а које су се крајем 2017. нашле на првом ауторском издању „Игра“. Други по реду ауторски албум, објављен 2020. године, носи назив „Излет – дуети за клавир и саксофон“ и снимљен је у сарадњи са џез саксофонистом Луком Игњатовићем. Концертом „Нови излет – дуети за клавир и саксофон“ започиње сарадња са џез саксофонистом Растком Обрадовићем. Растко Обрадовић је рођен и одрастао у Београду. После завршене Музичке школе „Станковић“, школовао се на Музичкој академији у Ослу на Одсеку за џез и импровизовану музику. У својој каријери је имао прилике да свира са уметницима као што су Бојан Зулфикарпашић, Васил Хаџиманов, Dhafer Youssef, Sudeshna Bhattacharya, Марко Ђорђевић СВЕТИ, Петар Крстајић, као и са великим џез оркестрима попут  Euroradio Jazz Orchestra, East West Jazz orchestra и Биг Бендом Радио Телевизије Србије.  Добитник је награде за Нове наде 2018. Од стране Удружења џез поп и рок музичара Србије. Као бенд лидер је издао албум под називом „Rastko Obradović Northern Quartet – The Northern Experience“, а такође је снимио и дуо ЕП са Бојаном Зулфикарпашићем под називом „Wabi Sabi“.   ПРОГРАМ Нови излет – дуети за клавир и саксофон:
  1. Излет
  2. Cassiopeia
  3. Водопад
  4. Свита „Сирогојно“
Сирогојно свиће II Галоп III Борба петлова IV Стопића пећина V На извор по воду
  1. Павана
  2. Плави вагони
  3. Сновање
Date
  • нов 28 2022 - нов 28 2022

Location

11-16 ч, понедељком и петком је затворен за посетиоце

300 динара – појединачна карта 500 динара – породична карта За децу до 7 година улаз је бесплатан (осим за групне организоване посете) Радионице се организују у сарадњи са школама и предшколским установама.

Музејска поставка у Галерији Александар Деспић, Галерија играчака, Научна играоница Скендербегова 51, 11158 Београд (Градски превоз: трамваји 2, 5, 10, аутобуси 26, 79)