20.09.2022. - 01.01.1970.

Галерија "Александар Деспић", Музеј науке и технике, Скендер-бегова 51

Концерт: Нови излет - дуети за клавир и саксофон

Нови излет - дуети за клавир и саксофон


Музеј науке и технике представља концерт „Нови излет - дуети за клавир и саксофон“. Публика ће у суботу 24. септембра 2022., са почетком у 19h, имати прилику да чује композиције талентоване пијанисткиње Милице Тегелтије, коју ће на саксофону пратити Растко Обрадовић. Улаз је слободан.

Милица Тегелтија рођена је у Београду, 1989. године. Завршила је Факултет Mузичке уметности у Београду, одсек за Општу музичку педагогију и наставница је солфеђа у Музичкој школи Станковић. Осам година била је активни члан женског академског хора Collegium Musicum са којим је наступала на преко триста концерата у земљи и иностранству. У једном периоду интересовала се за рок музику и сарађивала у разним пројектима и наступала са бендовима своје генерације. Упоредо са својим основним занимањем бави се компоновањем. Лета 2016. снимила је избор својих композиција које су настале током студија, а које су се крајем 2017. нашле на првом ауторском издању Игра. Други по реду ауторски албум, објављен 2020. године, носи назив „Излет – дуети за клавир и саксофон“ и снимљен је у сарадњи са џез саксофонистом Луком Игњатовићем. Концертом „Нови излет – дуети за клавир и саксофон“ започиње сарадња са џез саксофонистом Растком Обрадовићем.

Растко Обрадовић је рођен и одрастао у Београду. После завршене Музичке школе Станковић“школовао се на Музичкој академији у Ослу на Одсеку за џез и импровизовану музику. У својој каријери је имао прилике да свира са уметницима као што су Бојан Зулфикарпашић, Васил Хаџиманов, Dhafer Youssef, Sudeshna Bhattacharya, Марко Ђорђевић СВЕТИ, Петар Крстајић, као и са великим џез оркестрима попут  Euroradio Jazz OrchestraEast West Jazz orchestra и Биг Бендом Радио Телевизије Србије Добитник је награде за Нове наде 2018. Од стране Удружења џез поп и рок музичара Србије. Као бенд лидер је издао албум под називом Rastko Obradović Northern Quartet – The Northern Experience, а такође је снимио и дуо ЕП са Бојаном Зулфикарпашићем под називом Wabi Sabi.

 

ПРОГРАМ

Нови излет – дуети за клавир и саксофон:

1.       Излет

2.       Cassiopeia

3.       Водопад

4.       Свита „Сирогојно“

          I Сирогојно свиће

          II Галоп

          III Борба петлова

          IV Стопића пећина

          V На извор по воду

5.       Павана

6.       Плави вагони

7.       Сновање