01.11.2023. - 01.01.1970.

Галерија "Александар Деспић", Музеј науке и технике, Скендер-бегова 51

Концерт барокне музике за оргуље

На екслузивном Концерту барокне музике за оргуље, хор и оркестар који ће окупити 40 извођача на сцени у Музеју науке и технике, у суботу, 4. новембра 2023. године, у 20 часова, као солиста на оргуљама ће наступити Олга Ђорђевић.

Олга Ђорђевић дипломирала је оргуље на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Андрије Галуна. Још као млади оргуљаш, током студија, учествовала је на Првом интернационалном такмичењу оргуљаша у Гелзенкирхену (Немачка) и на Интернационалном такмичењу у Пазијан ди Прату (Италија). Одржала је низ соло концерата у земљи тако и иностранству (Немачка, Холандија, Јужна Африка, Канада). Такође је наступала са соло-певачима, дувачима и гудачима, са хором "Браћа Барух", као и оркестром Цоллегиум ацадемицум. Специјализовала је мјузикл при Универзитету уметности у Београду. Ради као клавирски сарадник у Музичкој школи "Петар Коњовић" у Београду. 

Олга Ђорђевић, која је и уметнички руководилац овог великог пројекта, до сада је одражала у Музеју науке и технике више од 10 концерата.

На програму ће бити изведена дела Баха и Вивалдија.

Добро дошли!