Muzej nauke i tehnike Beograd
O Muzeju
Dokumentacija
Programi
Izdavačka delatnost
Zajednica naučno-tehničkih muzeja
Kontakt
Izložba 2. krug
Muzej nauke i tehnike - Odeljenje Muzej
      Srpskog lekarskog društva

Dečji muzej
Srpski
Српски
English
Projekat rekonstrukcije i dogradnje Muzeja nauke i tehnike
 

 
 
 
   
 

  Zajednica naučno-tehničkih muzeja

Pretraga

Zajednica naučno-tehničkih muzeja osnovana je 1991. godine kao rezultat inicijative vodećih ljudi tehničkih muzeja u Srbiji, u prvom redu profesora Aleksandra Despića, osnivača i dugogodišnjeg predsednika Zajednice. Cilj Zajednice naučno-tehničkih muzeja jeste da objedini ove specifične ustanove i unapredi njihov rad. Za 16 godina postojanja, ovoj profesionalnoj asocijaciji pristupilo je 16 muzeja i zbirki koje danas čine jedinstvenu mrežu. 

Sedište Zajednice nalazi se u Muzeju nauke i tehnike koji obavlja sve organizacione i administrativne poslove. U cilju unapređenja metodologije muzejskog rada na zaštiti naučne i tehničke baštine, u Muzeju nauke i tehnike razvijeni su standardi za obradu tehničkog kulturnog dobra koji se koriste u svim muzejima Zajednice. Rezultati rada muzeja Zajednice povremeno se prezentuju široj publici preko pojedinačnih ili zajedničkih izložbi.

 

Vodič kroz muzejeВодич кроз музеје / = A Guide to the Museums / [уредник Малена Стојчев]. – Београд : Заједница музеја науке и технике , 1999 (Београд : Нови дани). – 69 срт. : илустр. ; 20 cm

Упоредо текст на српском и енглеском језику.
ISBN 86-82977-11-7

    Info kontakt

Slobodanka Šibalić

kustos, šef izdavačke delatnosti

slobodanka.sibalic@muzejnt.rs
tel: 3037 962