Muzej nauke i tehnike Beograd
О Музеју
Документација
Програми
Издавачка делатност
Заједница научно-техничких музеја
Контакт
Изложба 2. круг
Музеј науке и технике - Одељење Музеј
      Српског лекарског друштва

Дечји музеј
Srpski
Српски
English
Пројекат реконструкције и доградње Музеја науке и технике
 
 
 
Библиотека
 
 
 
   
 

  Библиотека

Претрага

Библиотека Музеја науке и технике је специјализована научно-техничка библиотека музејског типа. Она прибавља, чува, библиотечки обрађује и даје на употребу читаоцима издања Музеја, значајна и нова, домаћа и страна, дела и часописе из популарне науке и технологије, као и из историје науке, технике, индустрије и музеологије.

У периоду настајања Библиотеке Музеја прикупљена је одговарајућа научна и стручна литература. На тај начин је прикупљен и највећи део постојећег фонда књига и часописа. Библиотечки фонд чине преузети део библиотеке расформираног Југословенског центра за техничку и научну документацију, поклони библиотека Института Михаило Пупин, Института материјала САНУ, Астрономско-нумеричког института САНУ, Друштва 'Никола Тесла', као и мањи индивидуални поклони.

У 1996. години, Библиотека је добила нове просторије у згради САНУ - улаз из Јакшићеве улице. У априлу 1996. године отворена је Читаоница научно-популарне литературе. Ради потпунијег пружања информација из разних области, приступ књижном фонду је слободан.   Инфо контакт

Верица Микача, библиотекар
mnt.biblioteka@gmail.com
тел. 3037 963