Muzej nauke i tehnike Beograd
О Музеју
Документација
Програми
Издавачка делатност
Заједница научно-техничких музеја
Контакт
Изложба 2. круг
Музеј науке и технике - Одељење Музеј
      Српског лекарског друштва

Дечји музеј
Srpski
Српски
English
Пројекат реконструкције и доградње Музеја науке и технике
 
 
 
 
   
 

  Поклони

Претрага

Фонд Музеја науке и технике садржи преко 5000 предмета захваљујући, у првом реду, поклонима бројних дародаваца, који су, свесни значаја очувања техничке баштине за будуће генерације, Музеју даровали мноштво експоната (од најједноставнијих предмета за свакодневну употребу до изузетно вредних и ретких).

У Галерији науке и технике Српске академије наука и уметности Музеј науке и технике је 2003. године организовао изложбу под насловом: Дарови Музеју науке и технике.

„Музеј науке и технике организовао је ову изложбу у знак захвалности бројним дародавцима који су разумели вредност људских постигнућа из прошлости у области техничке културе Ова изложба уједно треба да послужи и као подстицај грађанима да обрате пажњу на сличне предмете у својој околини или у своме поседу и повере их Музеју на чување ради презентације генерацијама које долазе.“   Поклони и откупи

Уколико поседујете предмете из области науке и технике и желите да их поклоните или понудите за откуп Музеју науке и технике, молимо Вас да нам се обратите.

   Инфо контакт

Душан Петровић, кустос

dusan.petrovic@muzejnt.rs
тел: 3037 858