Muzej nauke i tehnike Beograd
О Музеју
Документација
Програми
Издавачка делатност
Заједница научно-техничких музеја
Контакт
Изложба 2. круг
Музеј науке и технике - Одељење Музеј
      Српског лекарског друштва

Дечји музеј
Srpski
Српски
English
Пројекат реконструкције и доградње Музеја науке и технике
 
 
Концерт барокне музике: сопран, 2 трубе и оргуље, 11. април 2012.
 
   
 

  Концерт барокне музике: сопран, 2 трубе и оргуље, 11. април 2012.

Претрага

Галерија музеја науке и технике
Организатор: Даниела Пејовић

Гордана Гавриловић - сопран, стекла је високо музичко образовање на Факултету музичких уметности у Београду, у класи проф. Бисерке Цвејић. Магистрирала је на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву, у класи проф. Георги Минова.
Током школовања добијала је бројне награде и признања. Усавршавање наставља као полазник курсева код реномираних уметника и педагога: Романа Трекела (Немацка), Оливере Миљаковиц(Аустрија), Ирине Арсикин (Србија).
Наступала је на концертним подијумима у земљи и иностранству, било као члан угледних ансамбала или са својим реситалима. За своју матичну кућу - РТС, остварила је трајне снимке са делима домаћих аутора, снимала за потребе Редакције школског програма РТС - а за Продукцију грамофонских плоча РТС, снимила је са 'Арс Нова' ЦД и ЛП, са 'Београдским камерним хором' ЦД и са 'Хором Браћа Барух' ЛП.
Активна је као интерпретатор, како дела камерне, тако и духовне и световне музике, опере и соло песама - насталих у временском и стилском распону од барока до данас. Ангажована је као члан Хора РТС, а годинама се бави и педагошким радом. 

Јован Савић - труба, рођен 1983. године у Београду, где је стекао основно и средње музичко образовање у Музичкој сколи 'Јосип Славенски', а потом дипломира на Факултету Музичке Уметности у класи професора Младена Ђорђевица. 
Учесник је и добитник награда на бројним домаћим и интернационалним такмичењима.Усавршавао се на мајсторским курсевима код еминентних солиста и педагога(Eric Aubier, Fridrich Rainhold,Urlich Riehl, Marc Schrello).
У сезони 2008/2009 учествује у раду Deutsche Scandinavische Jugend оркестра.
Од 2008. до 2011. године је стални члан симфонијског оркестра РТС-а. Крајем 2011. године постаје члан Београдске филхармоније.
Члан је BrassSense квинтета.

Александар Солунац - труба, рођен у Београду 1978.године.
Дипломирао је 2002. године на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Младена Ђорђевића. Постдипломске студије је заврсио 2005.године на Норвешкој музичкој академији у Ослу у класи проф.Бенгта Еклунда. Наступао је као солиста са Симфонијским оркестром РТС-а, Нишким симфонијским оркестром,оркестром гарде и уметницким ансамблом ВЈ 'Станислав Биницки'. Године 2005. извео је концерт за трубу и оркестар А.Арутјуњана са Норвешким радио оркестром у Ослу, а снимак концерта је ушао у фонотеку Норвешког радија и више пута је емитован. Као камерни музичар наступао је у бројним саставима, посебно се издвајају концерт барокне музике на фестивалу 'Дани оргуља' 2007.године и наступи са камерним оркестром Исидоре Жебељан на Bregenzer Festspiele и у Neue Oper
Wien 2008. године. Тренутно свира у оркестру Београдске филхармоније, и предаје трубу на Академији лепих уметности у Београду.


Олга Ђорђевић – оргуље, дипломирала је на ФМУ у Београду у класи професора Андрије Галуна. Још као млади оргуљаш, током студија, учествовала је на Првом интернационалном такмичењу оргуљаша у Gelzenkirhenu (Немачка) и на Интернационалном такмичењу у Pazijan di Pratu (Италија).
Одржала је низ соло концерата, како у земљи тако и у иностранству (Немачка, Холандија, Јужна Африка, Канада). Такође је наступала са соло-певачима, дувачима и гудачима, као и са хором 'Браћа Барух' ('Чичестерски псалми ', Л .Бернштајн). Наступала је и са оркестром 'Collegium academicum' (Хендлови концерти за оргуље и оркестар) у Београду, у Цркви Блажене Дјевице Марије.
Ради као клавирски сарадник у МШ 'Петар Коњовић ' у Београду. Један је од покретача идеје 'Концерт професора ' на којима је наступала, последњих осам година, у најрепрезентативнијим концертним салама Београда. У оквиру Универзитета уметности специјализовала је мјузикл на ФДУ.
Плакат

Програм

' CON VOCE FESTIVA '


1. G.F.Haendel : ' Verdi prati ' arija iz opere ' Alcina '

2. D.Scarlatti : Sonata K. 275 

                      Sonata K. 328

3. A.Scarlatti : ' Con voce festiva ' 

                      ' Rompe Sprezza ' 

                      ' Mio tesoro per te moro '

4. J. S. Bach-Vivaldi : Koncert a-mol BWV 593

                      Allegro
                      Adagio
                      Allegro

5. A.Vivaldi : ' Vedro con mio diletto ' arija iz opere ' Il Giustino '

6. A.Vivaldi : Koncert za dve trube C-dur RV 537

                     Allegro
                     Largo
                     Allegro

7. A.Vivaldi : 'Io son quel gelsomino ' arija iz opere ' Arsilda regina di Ponto '

8. G.F. Haendel : 'Alla Hornpipe ' iz svite ' Water Music' , transkripcija za orgulje O.Djordjevic

Фотографије

Концерт на оргуљама Олга Ђорђевић, 29. oктобар 2011.Концерт на оргуљама Олга Ђорђевић, 29. oктобар 2011.Концерт на оргуљама Олга Ђорђевић, 29. oктобар 2011.
Концерт на оргуљама Олга Ђорђевић, 29. oктобар 2011.Концерт на оргуљама Олга Ђорђевић, 29. oктобар 2011.Концерт на оргуљама Олга Ђорђевић, 29. oктобар 2011.
Концерт на оргуљама Олга Ђорђевић, 29. oктобар 2011.Концерт на оргуљама Олга Ђорђевић, 29. oктобар 2011.Концерт на оргуљама Олга Ђорђевић, 29. oктобар 2011.


   Инфо контакт

Кустос: Даниела Пејовић
daniela.pejovic@muzejnt.rs
тел: 3037 952