Muzej nauke i tehnike Beograd
О Музеју
Документација
Програми
Издавачка делатност
Заједница научно-техничких музеја
Контакт
Изложба 2. круг
Музеј науке и технике - Одељење Музеј
      Српског лекарског друштва

Дечји музеј
Srpski
Српски
English
Пројекат реконструкције и доградње Музеја науке и технике
 

 
 
 
   
 

  Заједница научно-техничких музеја

Претрага

Заједница научно-техничких музеја основана је 1991. године као резултат иницијативе водећих људи техничких музеја у Србији, у првом реду професора Александра Деспића, оснивача и дугогодишњег председника Заједнице. Циљ Заједнице научно-техничких музеја јесте да обједини ове специфичне установе и унапреди њихов рад. За 16 година постојања, овој професионалној асоцијацији приступило је 16 музеја и збирки које данас чине јединствену мрежу. 

Седиште Заједнице налази се у Музеју науке и технике који обавља све организационе и административне послове. У циљу унапређења методологије музејског рада на заштити научне и техничке баштине, у Музеју науке и технике развијени су стандарди за обраду техничког културног добра који се користе у свим музејима Заједнице. Резултати рада музеја Заједнице повремено се презентују широј публици преко појединачних или заједничких изложби.

 

Водич кроз музејеВодич кроз музеје / = A Guide to the Museums / [уредник Малена Стојчев]. – Београд : Заједница музеја науке и технике , 1999 (Београд : Нови дани). – 69 срт. : илустр. ; 20 cm

Упоредо текст на српском и енглеском језику.
ISBN 86-82977-11-7

    Инфо контакт

Слободанка Шибалић

кустос, шеф издавачке делатности

slobodanka.sibalic@muzejnt.rs
тел: 3037 962